Zamieszczone przez PAOLO ESCO
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez endryuBL i ...BM powinny pasować p&p bo są w etce dla Octavii.
• VW: 1K0511115BL
• VW: 1K0511115BM
pasują?
[ Dodano: Pią 15 Mar, 13 21:24 ]
Zamieszczone przez endryuzmierz odległośćPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
ja założyłem jak już pisałem BC
kupiłem je jako springi do VW Golfa V HB, a mam Octę Kombi.
14600 km nalatane na tych springach i doszedłem do wniosku, że wymieniam też przód, też na springi od VW Golfa V.
końcówkę 20 zostawiłbym dla naprawdę cięzko pracujacej furki.
dla lifta 18
dla kombi 19
Kolega Yunior81 ma 18 a ma gaz i raczej jest zadowolony.
Wg mnie Lesjofors lipy nie robi i wie co pisze.
Ja chciałem mieć miękkie zawieszenie i takie mam, jak do fury wsiadły: 4 dorosłe osoby, 3 pary nart, 5 dużych walizek, nie zauważyłem żebym miał problem, nigdzie nie dobiłem, nie zahaczyłem, a trasa była Gdańsk Poznań na lotnisko.
Kolega woził z Torunia do Gdańska jakieś graty ciężkie i też nic się nie działo.
Mam wysrane na Skodę i na przód daję też Lesjoforsy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnzatankowany do pełnaPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez leonnzatankowany do pełna
Zamieszczone przez PAOLO ESCOSpręzyny już zamówione Lesjofors HD (42 857 20).
Komentarz
-
-
Mi w końcu udało sie zajrzeć pod auto i wyszło że mam BC (jedna biała kropka) z dołożonymi wspomagającymi i obecnie mam na granicy (dolnej) normy. Poszedłem za czyjąś sugestią (przepraszam ale nie pamietam kto o tym pisał) i w sobotę pojechałem na sprawdzenie zbieżności. Wyszło że na pusto koła z tyłu są rozbieżne a po obciażeniu ta rozbiezność jeszcze się powiększa. Więc sprawdzajcie po grzebaniu przy tylnych sprężynach zawieszenie. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
pepedealer, to sugerowałem bo po wymianie spręzyn uparlem się w ASO by zrobili zbieżność i też była spora rozbieżność mimo że upierali się że wszystko bedzie dobrze
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886Koledzy mi tez po wymianie nie ustawiali geometrii bo powiedzieli że nie trzeba, ale chętnie bym to sprawdził.
po pierwsze O2 od razu po wyjeździe z fabryki ma najczęściej jeśli nie rozjechaną geometrię to co najwyżej zrobioną "jak cię mogę" a po drugie spokojnie po roku jazdy znowu trzeba to poprawić, zdecydowanie warto bo to czuć
Zamieszczone przez termit886I czy sprawdzaliście przód i tył czy tylko tył???
oczywiście całą geometrię i co tam tylko jest do ustawiania w zawieszeniusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaoczywiście całą geometrię i co tam tylko jest do ustawiania w zawieszeniu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886Zamieszczone przez szkodaoczywiście całą geometrię i co tam tylko jest do ustawiania w zawieszeniu
w każdym razie takie sprawdzenie (które zawsze równa się robieniu ) należałoby sobie wpisać do corocznego rytuału na przykład wiosennego, bo ten zawias się po prostu rozjeżdża na dziurach i auto jedzie jakoś bokiem...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz